Pisica de colectie

…I did, I did saw a pussy cat!!!

De fiecare data mi-e drag sa trec si sa mai trag un pic cu ochiul la ‘Galeriile anticariat’ de pe strada Lapusneanu (Iasi, pentru cei care nu stiu), al caror proprietar este Dumitru Grumazescu, un domn foarte simpatic, care intr-o discutie, stie sa-ti ridice mingea la fileu… E pacat sa treci si sa nu vorbesti macar o data cu el. Sau, daca intri acolo si privesti, tot iesi castigat cu ceva.

Uneori, vara… domnu’ Grumazescu iese in fata galeriilor si sta de vorba cu prietenii, cunostintele sau chiar cu trecatorii grabiti care dau binete. Locul ala parca e rupt de realitate… nu mai conteaza cladirile noi din jur, nu mai conteaza semafoarele care sunt foarte aproape, nu mai conteaza intersectia vuinda ‘de la fundatie’… Cand am timp imi vine sa ma asez pe sezlongul din fata galeriilor (scos din cand cand, pe langa alte exponate si sa pazesc pisicile care fac parte si ele, din decorul magazinului).

Aseara, pisica statea cuminte in vitrina si se uita la trecatori.
Si cum mai umbla ea pe acolo, pâș-pâș printre exponate, mai-mai…

18 thoughts on “Pisica de colectie

  1. Xplor3r (aka Ovidiu Scarlat)

    Sa stii ca si eu il cunosc bine pe dl. Grumazescu. Cumparam de la el partituri in trecut, pana sa am calculator si internet acasa.
    N-am mai trecut de mult timp pe acolo, mi-a venit dorul.
    Sa stii ca eu am dus pe toti prietenii mei pe acolo (pe cei care veneau din alt oras). Pentru mine este ca un punct de reper pentru Iasi.
    Ca sa stii ce am mai visat eu, ca in acea atmosfera (muzica clasica, etc etc) sa pot sa servesc si o cafea de buna calitate si o bomboana speciala….
    In privinta pisicilor.. parca erau vreo 3 pe acolo… transmite-le salutari daca ajungi inaintea mea! 😀

  2. Victoria

    Despre sugubatul domn Grumazesc se pot scrie povesti bune de spus oricui, nu numai copiilor care pot trece pragul … fantasticului (!)loc, atrasi cumva de pisicile din prejur..sau de bomboanele de pe vro farfurioara.. dar si orcarui batranel mai cu simtul umorului pe care Dumitru Grumazescu stie sa il inveseleasca.. in functiile de posibilitatile celui vizat..fie cu vro snoava inteleasa numai de unii, fie cu vro vorba mai dramaluita..fie cu un vin dintre cele mai bune…
    Cei ce au citit cumva si chiar nu stiu despre ce-i vorba… un sfat: chiar castigati mult daca va calauziti pasii prin labirintul Anticariatului din Lapusneanu…adancit si mai mult mult stimabilul Grumazrescu.

  3. Dee

    Frumos, frumos…
    Bine ai venit Victoria!

    Da, chiar asa, trageti o fuga la ‘Galeriile Anticariat’ din cand in cand (cei care va gasiti in Iasi)!

  4. anca

    desi nu sunt din iasi,vizitez de fiecare data anticariatul domnului grumazescu!e extraordinar!!iar d.grumazscu este o persoana foarte deosebita pe care o respect si admir tare mult!aaa..acum a mai ramas doar motanul…

  5. mona

    salut!
    vad ca nu s-a mai scris de multisor pe aceasta tema. ma intereseaza sa ajung si eu la dl. Grumazescu. de cand am aflat despre el, am impresia ca a ajunge acolo valoreaza cat un pelerinaj.
    so, daca se poate, ma ajuta cineva cu un numar de tel mobil? Sau poate cu mai multe povesti (mai multe substantive sau verbe si mai putine adjective….)

  6. Dee

    Daca citesti postul asta cu pisica de colectie… vezi ca ai link la Galeriile Anticariat. Daca vizitezi pagina aceea, gasesti chiar in partea de jos, un numar de telefon si o adresa.

    Mobil, tare ma tem ca nu si-ar dori tare mult dl. Grumazescu sa-l faca public. Merita insa incercat 🙂 prin intermediul fixului.

  7. Victoria

    De numere de telefon nu duce lipsa, dar de mobil da. Omul nostru chiar nu are un telefon mobil..poate nu-i asa ciudat daca mentionez faptul ca Alexandru Andries,par exemple, nu are telefon deloc!

    Asadar 0332405707, 0232267834,0232217523 si lista ar putea continua dar cred ca e suficient.

    De mentionat ca, pe langa renumitele carti liliput (de mai putin de un centimetru) si alte minunatii, acum s-a facut si un teatru de buzunar..cu piese inedite intr-un decor extrem de haios.

    Indemnul ramane, pt cei care pot, sa faca o vizita Iasului si omului insusi, pe care il prindeti numai in toane bune, toamna!

    ..poate simtiti picurat printe randuri si dorul meu de Iasi.

  8. DANA

    INTIMPLATOR AM INTRAT SI EU IN CELEBRA GALERIE.. FARA SA BANUIESC CA ASTA VA FI ADEVARATA DESCOPERIRE PE CARE O VOI FACE LA IASI( SUNT DIN CHISINAU).ERAM GRABITA,AUTOCARUL MA ASTEPTA NERVOS PE O STADA LATERALA,IAR EU NU AVEAM CHEF DE DUCA.. PRINTRE CARTI SI ICOANE..

  9. Josephine

    Prima data cand am ajuns in Iasi,am fost placut surprinsa de bv.Lapusneanul.Mi-au atras atentia casele de moda veche,strada in toata splendoarea ei si nu in ultimul rand Anticariatl dl.Grumazescu.Mare mi-a fost mirarea sa gasesc un magazin de anticariat,atat de bine pus la punct.Cand intri,ai impresia ca treci pragul unei alte lumi.O lume de basm,feerica,conturata de arta ce se regaseste in carti,albume de arta,obiecte vechi,bijuterii,icoane si mobila.Dl Grumazescu…Un boier!Un tip extraordinar!Asa cum zicea cineva mai sus,e pacat sa treci pe acolo si se nu stai la un pahar de vorba cu dumnealui sau cu dl.Ticu,dl.Tulio…Niste oameni jos palaria!Apropo,dl.Dumitru are un talen aparte cand vine vorba de poezii.Le recita din suflet,chiar crede in acele cuvinte(observ din intensitatea cu care pronunta anumiti termeni).Ador sa mai evadez din cand in cand din chinul cotidian si sa ma furisez in acea lume fermecata,unde ma pot relaxa pe fotoliul rosu alaturi de Romeo(noul pisic de la Anticariat) si sa-l ascult pe dl.Grumazescu vorbind,ori povestind o intaplare,ori recitand o poezie de Eminescu sau Baudelaire.So,daca ajungeti in Iasi,vizitati Anticariatul!Va garantez ca n-o sa mai vreti sa-l parasiti!

  10. Åžt. Boboc-PungeÅŸteanu

    DATINI VECHI DE SANT’ DUMITRU
    DOMN’ MITICA
    Vă văd trist şi îngândurat
    Domn’ Mitică domn’ Mitică
    Lumea e multă la arat,
    La arat şi la semănat.
    De ce oare va e frică ?
    A!…frică de-nsămânÅ£at!

  11. Kllaudia

    Buna ziua! Sunt cam noua pe aici, as vrea sa dau cumva de domnul Grumazescu, pentru ca sunt un pic cam departe de Iasi, dar numerele de telefon care sunt afisate aici sunt numere nealocate, doar unul se pare a fi bun, dar la capatul celalalt al firului nu raspunde nimeni. Ma puteti cumva ajuta sa dau de domnul Grumazescu?
    VA multumesc!

  12. DIG

    Stimată, domnişoară Klaudia, mai nou am mobil.0748515374 sau 0771415682.
    Aştept la ceste numere apelul dumneavoastră.
    La Mulţi Ani!

  13. Dee Post author

    Iata ca domnul Grumazescu a tras cu ochiul aici si v-a oferit si numerele de telefon. Eu nu pot decat sa ma bucur ca paginuta asta de blog a devenit chiar utila.

    Am vazut ca paginuta Galeriilor Anticariat nu mai este online. Asa a fost sa fie ori asa e mai bine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.