E-portofolio

Ziceam de un post mai serios… Da, daaa… ca v-ati uitat cam mult la ‘poji’.
Asadar, treaba asta care urmeaza a fi expusa in cateva randuri, ca sa nu va plictisesc dar prezentata bine, sper eu, ca sa va atraga atentia, are fo doua cuvinte cheie care incep cu ‘e’: ‘e-Learning‘ si ‘e-Portofolio’.

Bun… pana aici v-ati dat seama de la buclucasul ‘e’ ca e ceva legat de spatiul virtual mai precis de Internet, pe care l-am numit de multe ori ‘copil minune’ (Fat Frumos care crestea intr-un an, cat altii in 7, e minciuna pe langa reteaua asta imensa) si care ofera prin intermediul unor minti luminate, surse bune de informare si loc de publicare a propriilor idei.

Evident, toate au un inceput: o idee, un bob de mazare, un zid care trebuie spart, trecut sau caruia i se poate pune intr-un mod elegant, o usa. Da, stiu… uneori folosesc cam multe metafore :))

Deci, las bobul de mazare si zidurile putin mai spre margine si va pun in fata o idee care s-a nascut tocmai din nevoia de a facilita procesul de invatare [nah ca am dat-o pe bucati de lemn :))], de a aduna cat mai multe informatii din diferite domenii, intr-o biblioteca imensa (in cazul nostru, un server) si… mai ales din dorinta de a reduce stresul din ceea ce inseamna ‘publicarea de articole sau lucrari tiparite’ (nu mai alearga nimeni intre tipografii, nu se mai cauta bani pentru tiparire… etc). Toata treaba asta se face simplu, cu un computer conectat la internet.

O sa ma opresc deocamdata la ‘profesional’…

Ca sa le legati cat mai bine, o sa va trimit un pic la ‘procesul de la Lisabona‘ si o sa va ‘toc’ ca tehnologiile informatiei si comunicarii joaca un rol important in atingerea obiectivelor propuse in 2000, la Lisabona.
Nu peste mult timp se va pune accent din ce in ce mai mare pe portofoliul electronic al fiecarui individ. Asta inseamna ca tot ceea ce inseamna mijloc tehnic de comunicare ar trebui folosit in scopul evolutiei economice/ sociale/ educationale si normal… individuale [iar am dat-o in lemne :)].

Cu ce ma ajuta pe mine din punct de vedere profesional toata povestea asta? Pai… pe un site ca elgg.net, pot deveni membru al unor comunitati virtuale preocupate de o groaza de domenii.
Daca vreau sa invat, caut si gasesc.
Daca vreau sa contribui, public si asa am posibilitatea sa-mi alcatuiesc un portofoliul electronic. Ta-daaa!

Oare m-ati inteles? Daca da… pe cai, ca se filmeaza!

*si tot am scris mult

2 thoughts on “E-portofolio

  1. irina

    Mai sa stii ca nu suna rau si sa mai stii ca ma tenteaza mult sa-mi fac o treaba pe elgg… Da inca nu ma apropii ca … sau sa ma apropii? Oare nu frige?

  2. Dee

    Io zic sa te apropii si… cu incredere. Nu frige chiar deloc iar cu ‘darul’ si experienta ta, o sa-ti fie foarte usor sa publici.

    Iti zic spor si te sustin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.