Scrisoare deschisa adresata senatorului George Pruteanu

Uniunea pentru Reconstructie a Romaniei

“Am urmarit cu neplacuta surprindere prestatia dumneavoastra pe viu (live) de la spectacolul de vorbe (talk show-ul) de luni, 7 octombrie, de la spectacolul lui Tuca (Tuca Show). Ati fost rece (cool) in enormitatile pe care le debitati, desi nu erati in timpul prim (prime-time). Aflindu-ne imediat dupa semnarea acordului stai-linga (stand-by) cu FMI-ul, inaintea aderarii la OTAN (NATO) si in timpul preluarii dobindirii comunitare (acquis-ului comunitar), ne ingrijoreaza faptul ca v-ati asezat in pozitia prajinii (pole-position) pentru promovarea acestui proiect legislativ anacronic, pe care il sustineti cot la cot cu alti retrograzi din PSD si PRM.

Nu stim daca acest proiect este doar un exercitiu de pietare politica (marketing politic) pentru imaginea persoanei dumneavoastra sau rezultatul unei furtuni in creier (brainstorming) si nici cita presiune sau hol (lobby) ati facut pentru el, dar va dam un sfat: dati liber intr-o seara pazitorului de corp (bodyguard-ului) si daca nu aveti la indemina un ciine fierbinte (hot dog) sau un sandvis de Hamburg (hamburger), deschideti un pachet de bete (sticks-uri) pe care il puteti gasi la superpiata (supermarket) la adunatura de magazine (mall) sau, daca aveti legitimatie, chiar la banul jos si cara (cash and carry). Il mai puteti obtine si in urma unei actiuni de mostrare (sampling) efectuata de vreun tinar marfar (merchandiser) sau vreun promovator (promoter).

Apoi luati aparatul de pus in virful poalei (adica laptop-ul), conectati la el un soarece (mouse) si incepeti sa navigati pe tesatura (adica web). S-ar putea sa va apara pe ecran reclame la diferite firme – “Doar fa-o” (Just do it) sau “Al dumneavoastra digitalizat” (Digitally yours) sau “Viitorul e portocaliu” (The future is orange) sau altele din care sintem convinsi ca nu veti intelege nimic. Presupunind ca furnizorul dumneavoastra de intre-retele (internet) are un servitor (server) puternic, in functie de discul tare (hard disk-ul) si materia moale (software-ul) de care dispuneti veti afla unde a ajuns omenirea in materie de comunicare libera la inceputul sec. XXI si cit de departe de asta e locul in care vreti dumneavoastra sa priponiti limba româna. Dupa ce v-ati lamurit, fara sa mai asteptati hranire pe la spate (feed-back) de la noi, dati curs unuia din urmatoarele indemnuri: Back off, Get a life, Spare us, Get lost, Enough is enough, Bye-bye!”

Cosmin Alexandru presedintele URR.

1 thought on “Scrisoare deschisa adresata senatorului George Pruteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.