Compunere: ‘La film’

Era o zi semi-insorita, semi-ploioasa, semi-vantoasa, semi-calda si semi-rece in Dublin iar io am primit un link despre Jameson Dublin International Film Festival. Asadar si prin urmare, “A fost sau n-a fost” (in engleza “12:08 East of Bucharest”), la a carui premiera am fost in Iasi (multumim inca o data, pe aceasta cale, profesoarei 3 care a facut revelionul la Busteni… :D), urma sa ruleze intr-o seara de vineri la festivalul de care am pomenit mai sus.

Asa se face ca l-am mai vazut o data si am gustat din plin romaneasca-romaneasca si nu romaneasca-englezeasca (subtitrata adica, si care in nici un caz nu a surprins asa cum au surprins replicile, urechile de la mama). Ca sa nu mai spun de imagini… si bucurii de stari sau stari de bucurii.

La ce a ras sala? La descoperirea misterului cautarii dictionarului de mitologie, de catre Jderescu (realizator de emisiuni “teve” – si apropos de nume, cum sa traduci vorbitorilor de engleza numele asta? ): pentru a face o introducere “inteligenta” in subiectul emisiunii “Problema zilei”, din 22 decembrie 2005, emisiune in care urma sa se afle daca a fost sau nu a fost revolutie in orasul acela la est de Bucuresti (care fie vorba intre noi, e oleaca la nord-est – cine o fost, stie) “vezi pagina 71 din scenariul filmului. 😀

Nu mai scriu decat ca filmul a fost programat seara (ceea ce insemna ca organizatorii l-au pus in top), ca sala a fost aproape plina, ca aici, in timpul filmului nu se vorbeste la telefoane mobile si… mai ales, ca m-a bucurat tare mult re-vizionarea.

Foarte frumos, foarte frumos!

(am terminat compunerea. acum mergeti sa cititi ce compunere s-a mai scris, despre acelasi film, in comunitatea ‘Descult’ si poate va uitati si la trailer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.