Poftim multi… inter… culturalitate

Intr-o minunata insula pustie au fost adunati mai multi oameni:

2 italieni si o italianca
2 francezi si o frantuzoaica
2 nemti si o nemtoaica
2 englezi si o englezoaica
2 bulgari si o bulgaroaica
2 japonezi si o japoneza
2 chinezi si o chinezoaica
2 americani si o americanca
2 irlandezi si o irlandeza

O luna mai tarziu, pe aceasta minunata insula pustie se intamplasera urmatoarele lucruri:

1. Un italian l-a omorit pe celalalt italian pentru femeia italianca.

2. Cei doi barbati francezi traiesc impreuna cu frantuzoaica intr-un fericit menaje-a-trois.

3. Cei doi nemti au o programare saptaminala foarte stricta pentru vizitarea alternativa a nemtoaicei.

4. Cei doi englezi asteapta pe cineva care sa le-o prezinte pe englezoaica.

5. Cei doi bulgari s-au uitat lung la oceanul fara sfarsit iar unul din ei s-a uitat bine la bulgaroaica si apoi a inceput sa inoate.

6. Cei doi japonezi au trimis un fax la Tokyo si asteapta instructiunile.

7. Cei doi chinezi si-au deschis o farmacie/ magazin de bauturi/ restaurant/ spalatorie si au lasat-o gravida pe chinezoaica ca sa le furnizeze angajati pentru magazine.

8. Cei doi americani se gandesc serios la sinucidere, pentru ca femeia americanca se tot plange de corpul ei, de adevarata natura a feminismului, cum ar putea si ea face tot ce fac ei, necesitatea implinirii, diviziunea egala a treburilor in casa, cum nisipul si palmierii o fac sa arate grasa, cum fostul ei prieten ii respecta tot timpul parerile si a tratat-o mult mai bine decat o trateaza ei si cum relatia cu mama ei se imbunatateste si cum in sfarsit taxele au scazut si nu mai ploua.

9. Cei doi irlandezi au impartit insula in Nord si Sud si au facut o distilerie. Ei nu-si amintesc daca mai era si o femeie pe acolo pentru ca totul devenea cam cetos dupa primii litrii de whisky de nuca de cocos. In orice caz, sunt satisfacuti pentru ca nici englezii nu se distreaza deloc.

4 thoughts on “Poftim multi… inter… culturalitate

 1. batranul

  Mda..
  si tare curios care ar fi fost varianta in care apareau si romanii…banuiesc ca romanca ar fi fost dansatoare, iar cei doi romani ar inspecta buzunarele celor care ar privi-o

 2. Dee

  Romanii nu au fost prevazuti in proiectul asta. Ii lasam sa produca in continuare horinca, palinca, tuica si toate vinurile alea cu nume de femei sau cu aspect de femei (Francusa, Grasa, Tamaioasa, Catalina…) dar si ‘the handsome’ Jidvei, sa faca mancare, sa o imparta cu totii… si sa traiasca fericiti si beti, pana la adanci batraneti!

  Si de ce sa fie 2 barbati si o femeie, cand sunt atatea femei in tara asta minunata (in forma de ‘calcan’; am trecut de la frumosul buchet de flori, la peste)?!

  …ca romanii ‘e’ smecheri! Deci, da?! (eu am voie sa spun ‘deci’)

  Cum ar spune cineva, un bun prieten… ‘Romania kicks everybody’s …’ :))

 3. Ironycman de Bucuresti

  Romanii ce au de nu apar??? Discriminare? Sau nu stii pe care sa il scrii. Ardelenii daca erau de incetineala femeia mergea la pescuit, iar ei faceau Palinca (protejau numele si scoteau bani), Moldoveni de erau faceau mancare in disperare si se invitau unii pe altii la masa, Olteni de erau se taiau pentru muiere (sau pentru zaibar – nu stiu, dilema e la ei), Munteni de erau faceau afaceri cu turcii si chinezii (din cand in cand o mai faceau si pe femeie), banateni de erau… se certau cum sa spuna Servus sau Ciao, iar de mandrie ca sunt fruncea :)) nu vedeau minunata romanca de langa ei… Asta e Realitatea de pe plaiurile mioritice? Da au ba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.